ما آدمیان دنیای مدرن، در «دژ » زندگی نکردهایم و نسبت به آنچه در چنین فضایی جریان داشته، احساسی نداریم. «دژ » در فرهنگ واژگان به معنی حصار و دیواری است که دور یک شهر وجود داشته. در این دژ از ارگ و کاخ پادشاه تا کاروانسرای مسافران. از نیایشگاه مردمان معمولی شهر تا دِیرْ راهبان مسیحی. از قورخانه که محل ساخت اسلحه و شمشیر بوده تا رصدخانهی دانشمندان و منجمان برای دیدن آسمان، جای میگرفت.
علاوه براینها برج دیدبانی دژ امکان نگهبانی و دیدن اطراف شهر را برای دژبانان فراهم میکرد. در پناه این امنیت تاجران در حجره و دکان خود که در بازار و چارسوق قرار داشت به دادوستد انواع کالاهایی که از راههای دور به شهر میرسید مشغول میشدند. شاید تجسم این فضا برای ما که در شهرهای نوین زندگی میکنیم دشوار باشد. اما بیایید بازی دژ را تجربه کنیم چرا که با ورود به جهانِ بازی، تصور چنین شهری ممکن خواهد شد.
بازی دژ بر اساس یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین بازیهای کارتی مدرن به نام Citadels ساخته شده. این بازی ترکیب ظریفی است از سبک بازی های نقش مخفی و شهرسازی. اولین بار Bruno Faidutti ، طراح باسابقهی عرصهی بازیهای رومیزی، در سال ۲۰۰۰ این بازی را طراحی و تولید کرد. این بازی از همان ابتدا با استقبال زیادی در سراسر دنیا روبهرو شد. استقبال بیسابقه از این بازی باعث شد ناشران بینالمللی بارها و بارها آن را بازتولید کنند. این بازی در طول 15 سال به ۲۵ زبان ترجمه شد.

Bruno Faidutti طراح بازی Citadels با کارتهای دژ
انتشارات هوپا در سال 1395 و با خرید حق تالیف Citadels از ناشران و مولفان این بازی و پس از باز طراحی آن به کمک تیم طراحی خود این بازی را با نام دژ منتشر و راهی بازار کرد. و اکنون مفتخریم که نخستین بازی بینالمللی ایرانی را با همراهی طراح و مؤلف برجستهی فرانسوی، جهت عرضه در بازارهای داخلی و جهانی، توسعه بخشیدهایم.
نکات کلیدی
یک بازی جدی برای علاقمندان به بازیهای رقابتی.
تمام محتویات بازی در یک کیسه کوچک جا میشوند و به راحتی قابل حمل هستند.
از آن دسته بازیهایی است که هر چه بیشتر با آن آشنا میشوید، جذابیت و میل به تکرار در آن بیشتر میشود.
با قوانین مجزا برای حالت 2 و 3 نفره که این دو حالت را نیز جذاب کرده است.
برای افرادی که به تحلیل رفتارها و دادهها علاقه دارند مناسب است.
مناسب آنهایی که تجربه مافیا و بازیهای نقش مخفی را داشته و یک بازی جدید میخواهند.
با اجازه رسمی ناشر و طراح فرانسوی بازی، بومیسازی و با طرحها و فضاهای اصیل ایرانی تصویرگری شدهاست
به اینستاگرام و وبلاگ هوپا سر بزنید
امیرعلی آذربون –
خیلی بازی منحصر به فرد و جذابی هست . به شدت به کسانی که جمع پایه دارند ، پیشنهاد می کنم
مائده ایرانی –
بنظرم جذابه اما فکر کنم بیشتر به سبک بزرگسال میخوره یعنی بچه های ۱۰تا ۱۳ سال هم خیلی دوسش نخواند داشت
حمید مهدی زاده –
سلام.
این بازی، سلیقۀ من نیست ولی بازی بدی نیست. بازخوردهایی که از دیگران هم گرفتم، همین بود. یه سری خوششون اومد، یه سری نه. کلاً بازی، سلیقهایه ولی در مورد این بازی، دقیقاً افراد به دودسته تقسیم میشن. یا خیلی خوششون میاد، یا خیلی بدشون میاد.
من شخصاً خیلی ازش خوشم نیومد، و مخصوصاً با تصویرسازیهاش اصلاً حال نکردم. از اونجایی که ظاهر بازی، یکی از فاکتورهای مهم برای منه، یهجورایی اصلاً تصویرسازیش باعث شد من همون اول بخوره تو ذوقم.
امیرطاها نیازی –
سلام
دژ به نظر بازی استراتژیک، جذاب و هیجان انگیزیه که مهارت پیش بینی و ریسک کردن رو می طلبه، من سفارشش دادم و منتظرم که به دستم برسه. به نظر میاد که یه جمع پرهیجان و مشتاق رو می طلبه، که اگر دارین پیشنهاد می کنم که بهشون بازی دژ رو معرفی کنین و با بازی کردنش لحظات خوشی رو در کنارشون رقم بزنین
امیر –
پایه و اساس بازی واقعا خوبه و فقط به کارت های نقش بیشتری نیاز داره تا تکراپذیری بیشتر بشه
این نسخه رو اگر خیلی بازی کنین، ممکنه بعد یک مدت تمایلی به بازی کردنش نداشته باشین و دیگه خوشتون نیاد…
نسخه سال ۲۰۱۶ این بازی تنوع خیلی خوبی داره و طراح بازی سناریو های متفاوتی رو داخل دفترچه گذاشته. با ترکیب کردن نقش ها که تعدادشون به نسبت باقی بازی های نقش مخفی واقعا زیاده، هر بار حس و حال جدید و منحصر به فردی رو تجربه می کنین
علاوه بر کارت های نقش، کارت های سازه هم بیشتر هستن و قابلیت های واقعا جالبی دارن که بعضی هاشون به اندازه کارت های نقش مهم هستن و تو بازی تاثیر می ذارن
خیلی منتظر نسخه جدید بازی هستم و امیدوارم زود عرضه بشه ?
سید احمد ابراهیمی –
سلام بازی خوب هست نکات خوبش اینه که:کارت های بنا ها خیلی خوبن چه از لحاظ کیفیت(به را حتی میشه بر زد) چه از لحاظ طراحی،سکه هاش رو خیلی دوست دارم عالیه و خیلی حس خوبی دارن،جنس پلاستیک تاج و سکه ها خوب هست،کیسه پارچه ای که داره جا داره،جعبه بازی هم طراحیه خوبی داره هم خیلی محکمه-اما نکاتی که بازی رو یکم خراب میکنه:تعداد کم کارت های نقش که اگر بیشتر بود خوب می شد،تعداد کارت های بنا یکم کم هستش و تنوع زیادی نداره
در مجموع بازیه خوبی هستش و بازی ای هست که جمع اون رو دوست داره پیشنهاد می کنم چهار نفر به بالا بازی کنید
Mmd kaka –
خیلی بازی عالی هست مهارت استفاده از پول و ساخت سازه و یک حکومت و یک شهر خوب رو میتونید یاد بگیرید با این بازی ?
نخود فرنگی –
آقای حمید مهدی زاده عزیزم این بازی داره با قانون کپی رایت تولید میشه بازی سیتادلز یکی از بهترین بردگیم های کارتی هستش و از زمان چاپ سیتادلز همیشه جزء بهترین برد گیم های کارتی بوده و هست پس شما چیو دسته میکنی؟ معماری ایرانی میخوره تو ذوقت؟من حرفی ندارم ?
محمد رضا درانی –
با سلام خدمت گروه هوپا،
ممنون برای تهیه و عرضه این اثر زیبا، میخواستم بدونم آیا تصمیم به تولید افزونه های این بازی رو دارید؟ اگر بله میشه بدونم که باید تا چه تاریخی باید صبر کنیم؟
ممنون میشم اگر جوابم رو بدین
محمد خیری پور –
بازی جذابی است. چند سوال در مورد نحوه بازی هست که در دفترچه راهنما ابهام وجود دارد.
1- از توانایی های کارتهای بنفش در کل بازی فقط یکبار میتوان استفاده کرد یا در هر نوبت میتوان یکبار استفاده کرد؟ (توضیح روی کارتها به هر دو صورت قابل فهم است و ایهام دارد).
2- مورد آخر امتیاز شماری که به کارتهای بنفش اشاره شده چگونه است؟
3- در صورت تساوی امتیازات در آخر بازی، اولویتی برای تعیین برنده وجود دارد؟
ممنون میشم پاسخ بفرمایید.
hoopa –
آقای خیریپور سلام
ممنون که بازی هوپا را تهیه کردید.
پاسخ ابهامهای شما:
1. بعضی از کارتهای بنفش که اشاره شده تنها در انتهای بازی استفاده میشود و بعضی در هر نوبت میتوان یک بار (به شرط ساخته شدن) از خاصیت آن استفاده کرد.
2. در این نسخه فقط کارت بنفش «شهر متروک» در پایان بازی میتواند به جای هر رنگ کارتی استفاده شود تا اگر مجموعه کامل پنج رنگ سازه در شهر بازیکن باشد امتیاز اضافه دریافت کند.
3. در صورت تساوى، بازیکنى که در دور آخر بازى، عدد نقشش بالاتر از بقیه باشد، برندهى بازى است.
سید مهدی –
سلام.
تصویر سازی و گرافیکش خیلی جذابه .
فقط ای کاش کارت های سازه هم قابلیت داشتند .